Estetică facială Liftingul buzei superioare

Odată cu înaintarea in vârstă, distanța dintre baza nasului și buza superioară se alungește datorită gravitației, slăbirii ligamentelor și modificărilor care au loc la nivelul danturii și a feței. O buză superioară lungă îmbatrânește și mai mult aspectul feței.

Liftingul buzei superioare este intervenția chirurgicală prin care buza superioară este scurtată, conferindu-vă astfel un aspect mai tânăr.

Unele persoane se nasc cu o buză superioară lungă, dar în general buza superioară se alungește odată cu vârsta. Ca urmare a alungirii buzei superioare, dinții nu mai sunt vizibili în timp ce vorbiți sau când zâmbiți. O buză superioară lungă nu poate fi corectată prin injectarea de grăsime sau acid hialuronic la nivelul buzei roșii, deoarece acest lucru nu reduce distanța dintre baza nasului și buza superioară.

Operația se desfășoară sub anestezie locală sau ușoară sedare intravenoasă. La nevoie se poate asocia și cu alte intervenții de la nivelul feței (mărirea buzelor cu grefon dermo-grăsos sau blefaroplastia).

Recuperarea postoperatorie:

  • nu este necesară aplicarea unui pansament după operație;
  • veți aplica un unguent cu antibiotic de 3 ori/zi timp de 7 zile;
  • igiena locală se reia imediat postoperator;
  • materialul de sutură se îndepărtează la 7 zile postoperator;
  • în primele 3-4 săptămâni după operație evitați mestecatul viguros, vorbitul și zâmbitul excesiv;
  • în prima săptămâna postoperator se recomandă o dieta lichidă (supe, smoothie-uri și piureuri);
  • edemul și vânătăile sunt minime, iar durerea este de intensitate scăzută;
  • reluarea activității se poate face la 10 zile postoperator.

Dr. Angelica Banu este recunoscută pentru consultațiile detaliate pe care le oferă. Pentru mai multe informații despre Liftingul buzei superioare vă puteți programa pentru o consultație aici sau la telefon 0723 337 979.

Dr. Angelica Banu


Medic Specialist Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă

"Chirurgia estetică îmi oferă satisfacția de a-mi vedea pacienții arătând și simțindu-se bine în propria piele. Este un mare privilegiu pentru mine să fiu martora modificărilor fizice și psihice prin care aceştia trec."

Află mai mult

Programează o consultație