Estetică corporală Liftingul mamar (Mastopexia)

Odată cu trecerea timpului, sânii suferă modificări datorate sarcinii, alăptării, procesului de îmbătrânire, creșterii sau scăderii în greutate și fluctuațiilor hormonale. Ca urmare, sânii care odată erau fermi și bine conturați își pierd din volum și se lasă.

Liftingul mamar sau mastopexia este intervenția chirurgicală prin care se repoziționează complexul areolo-mamelonar ptozat și țesuturile de la nivelul sânilor, în așa fel încât aceștia își redobândesc aspectul tânăr.

Există mai multe tehnici de lifting al sânilor, însă cea cunoscută sub denumirea de auto-augmentare conferă rezultate superioare, deoarece folosește o porțiune a țesutului mamar din partea inferioară a sânilor pentru a crea volum în partea superioară a acestora.

În situația în care pacientele au nevoie de mai mult volum la nivelul sânilor, mastopexia se poate asocia cu:

  • injectarea de grăsime proprie;
  • folosirea unui implant mamar.

Injectarea de grăsime proprie

În cazul în care se optează pentru injectarea de grăsime proprie, aceasta este recoltată prin lipoaspirație de la nivelul zonelor corpului unde se găsește în exces, este apoi spălată pentru îndepărtarea resturilor de sânge și alte de țesuturi, și ulterior injectată la nivelul sânilor. Rezultatul este similar cu cel obținut în cazul măririi sânilor cu ajutorul implantului mamar.

Folosirea unui implant mamar

Mastopexia asociată cu implant este recomandată pacientelor care își doresc pe lângă ridicarea sânilor și creșterea volumului acestora. În funcție de particularitățile fiecărei paciente, implantul mamar poate fi plasat parțial sub mușchiul pectoral mare sau sub fascia acestui mușchi. Liftingul mamar asociat cu implant este o procedură complexă și necesită o planificare riguroasă.

Dr. Angelica Banu este recunoscută pentru consultațiile detaliate pe care le oferă. Pentru mai multe informații despre Liftingul mamar (Mastopexia) vă puteți programa pentru o consultație aici sau la telefon 0723 337 979.

Dr. Angelica Banu


Medic Specialist Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă

"Chirurgia estetică îmi oferă satisfacția de a-mi vedea pacienții arătând și simțindu-se bine în propria piele. Este un mare privilegiu pentru mine să fiu martora modificărilor fizice și psihice prin care aceştia trec."

Află mai mult

Programează o consultație