Estetică corporală Abdominoplastia

Un abdomen cu aspect atletic este definit prin mușchi abdominali tonifiați și fără exces de piele și grăsime. Sarcina, pierderea masivă în greutate sau predispoziția genetică pot duce la separarea mușchilor drepți abdominali (condiție denumită diastaza drepților abdominali), la apariția excesului de grăsime, în special la nivelul abdomenului inferior și a excesului de piele, care nu pot fi corectate prin dietă sau sport. În plus, odată cu înaintarea în vârstă, se reduc proteinele din piele care contribuie la tonusul bun al acesteia. Mai mult, sarcina și creșterea în greutate duc la apariția unui exces de piele care nu se corectează spontan.

Abdominoplastia este procedura cu ajutorul căreia se pot corecta toate aceste probleme, astfel încât abdomenul dumneavoastră va avea din nou un aspect plăcut.

Există mai multe tipuri de abdominoplastie în funcție de zonele unde predomină excesul de piele și de grăsime:

  • abdominoplastie completă;
  • miniabdominoplastie;
  • abdominoplastie reversă.

Abdominoplastia completă

Presupune efectuarea într-o primă etapă a lipoaspirației la nivelul întregului abdomen urmată de o incizie la nivelul abdomenului inferior care va fi ulterior acoperită de lenjeria intimă. Prin această incizie se îndepărtează excesul de piele dintre ombilic și regiunea pubiană. Într-o etapă ulterioară se incizează pielea de jur împrejurul ombilicului (care rămâne atașat de mușchii abdominali), se crează un tunel între ombilic și osul pieptului (sternul) prin ridicarea pielii de la nivelul peretelui abdominal și se corectează diastaza mușchilor drepți abdominali. Apoi excesul de piele și grăsime este avansat de la nivelul abdomenului superior spre abdomenul inferior. Într-o ultimă etapă se reface ombilicul și se suturează incizia de la nivelul abdomenului inferior cu fire resorbabile. De obicei, abdominoplastia se combină cu lipoaspirația de la nivelul șoldurilor și a părții inferioare a spatelui pentru obținerea unui rezultat superior.

Miniabdominoplastia

Este recomandată pacienților care prezintă exces de piele și grăsime la nivelul abdomenului inferior, sub nivelul ombilicului. În cazul miniabdominoplastiei incizia este mai scurtă decât în cazul abdominoplastiei clasice, iar ombilicul este lăsat pe loc.

Abdominoplastia reversă

Este indicată în cazul pacienților la care excesul de piele și grăsime este situat deasupra ombilicului. În acest caz incizia este plasată în șanțul inframamar, iar dacă este nevoie se corectează și diastaza mușchilor drepți abdominali.

Recuperarea postoperatorie:

  • operația durează în medie 4-5 ore și se desfășoară sub anestezie generală;
  • veți pleca acasă a doua zi după operație;
  • perioada de repaus recomandată este de 2 săptămâni;
  • este indicat să evitați efortul fizic intens pentru 6 săptămâni;
  • veți primi tratament împotriva durerii și recomandarea de a purta un costum compresiv pentru reducerea edemului postoperator.

Dr. Angelica Banu este recunoscută pentru consultațiile detaliate pe care le oferă. Pentru mai multe informații despre Abdominoplastie vă puteți programa pentru o consultație aici sau la telefon 0723 337 979.

Dr. Angelica Banu


Medic Specialist Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă

"Chirurgia estetică îmi oferă satisfacția de a-mi vedea pacienții arătând și simțindu-se bine în propria piele. Este un mare privilegiu pentru mine să fiu martora modificărilor fizice și psihice prin care aceştia trec."

Află mai mult

Programează o consultație